INFO & KONTAKT / Paradisco´s Historie

Modtag nyhedsbrev

Så kan du altid følge med i alle de spændende event vi har på Paradisco.
 
 

Historien om Paradisco´s tilblivelse

Forhistorie

Fra efteråret 1988 til foråret 1989 havde Jørn David Pinholt (nu Jonatan Weidinger), clairvoyant rådgiver, igangsætter og samtaleterapeut, tilbagevendende tanker om, at der ville komme et danse- og mødested til København, der ville henvende sig til mennesker, der var aktive med deres egen personlige udvikling.

Et sted hvor de besøgende frit kunne tale om krop, sind og ånd.

I maj '89 viste det sig, at de guider han havde med at gøre, havde tiltænkt ham rollen som igangsætter. Det mente Jørn nu ikke, at han formåede.

Som bekendt blev idéen til noget.

 

En DISCO-klub bliver født

Guiderne fortalte ham, at navnet skulle være DISCO-klubben og at vi skulle leje os ind på et bestående diskotek.

Den 14. september 1989 åbnede vi diskoteksdørene for første gang, på diskotek Sweet Dreams på Frederiksberg.

Første aften var der næsten 100 gæster samlet, så det var en stor succes. Dér var vi 3 gange, men af praktiske grunde skulle vi videre.

Freddie Vogelius, som også var en ven af Jørn, indgik i projektet som Jørns sparringpartner. Næste sted blev Center for Sind, Krop og Ånd i Griffenfeldtsgade.

Naboerne ville hellere sove end gå på diskotek og gav udtryk for, at de var generet af musikken. Så efter et halvt år flyttede vi igen, denne gang til Østerbrogården på Blegdamsvej.

 

Nyt navn

I december 1989 blev Freddie - Jørns kompagnon.

Navnet DISCO-klubben fik vi "lov til" at ændre. Vi lavede en konkurrence blandt medlemmerne og Claus Gormsen vandt med forslaget Paradisco.

I december 1990 overlod Jørn, en aktiv iværksætter, roret til Freddie. Freddie blev senere kompagnon med Fritz Jørgensen.

Succesen blev efterhånden så stor, at vi i de lige uger var i Vesterbro Kulturhus, hvor vi stadig holder til. I de ulige uger foregik det på Østerbrogården. Som en nødvendighed blev Paradisco delt op, således, at Fritz Jørgensen fortsatte på Østerbro og Freddie Vogelius fortsatte på Vesterbro.

 

Paradisco bliver en forening

I 2001 blev Paradisco omdannet til en forening og Jørn D. Pinholt og Freddie Vogelius trådte ledelsesmæssigt helt ud af Paradisco.

Musikken er varieret og efter flertallet af gæsternes smag. Paradisco har nu eksisteret siden 14. september 1989 takket være rigtig mange frivillige medarbejdere.

En stor tak til alle, der har været og er med til at præge Paradisco.